Life is Be-You-Tiful – Innovaattorit innostivat toimimaan toisin

– Jokainen voi lähteä liikkeelle pienistä asioista. Voi tehdä kokonaan eri asioita kuin aiemmin. Tai voi tehdä samoja asioita eri tavalla, haastoi yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki Lupa toimia toisin -seminaarissa Satakunnan ammattikorkeakoulussa huhtikuun lopulla.

Ainut-laatu-is-uutta

Yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki herätteli osallistujia luomaan henkilökohtaisen suhteen arkisiin asioihin, niin sanoihin, tuotteisiin kuin toimintaankin.
– Helposti sitä ajattelee, että leivänpaahdin on leivänpaahdin, annettu tekijä. Paahtaa aina leipää liikaa tai liian vähän. Mutta sitten keksittiin läpinäkyvä leivänpaahdin, josta kaikki saavat mieluista leipää, hän kertoo.

Aalto-yliopistossa toimiva Tuulenmäki on itse keksinyt itselleen tittelin, koska hänestä titteliä ei tulisi saada annettuna tekijänä. Hänestä kaikkien pitäisi keksiä itse tittelinsä. – Esimerkiksi, kumman kanssa olisit mieluummin tekemisissä, vastaanottovirkailijan vai ensivaikutelmajohtajan, hän kysyy.

Suurin osa liiketoiminnasta on Tuulenmäen mukaan ihmisten liikuttelemista ja toimintaa. Organisaatioiden tärkein tarkoitus olisi lisätä työntekijöiden ja asiakkaiden energiaa. Näin ei kuitenkaan aina käy. Organisaatio saattaa lannistaa ja tasapäistää ihmisiä, ja ihmiset alkavat toimia vähän cc:nä. Tärkeää niin työssä kuin muussakin elämässä on asettaa päämäärä. Ja asettaa asioiden kokeilemisen kynnys tarpeeksi matalalle. Tuulenmäki toteaa, että parhaita oppijoita ovat lapset ja toisaalta ihmiset, joilla on agenda.

Hän ideoi ammattikorkeakouluihin uusia opintoja, kuten Kummastelun ja ihmettelyn peruskurssin, Hengityksen perusteet, Riidasta rakkauteen sekä Ruoka ja energiataso. Niistä olisi hänen mukaansa opiskelijoille valtava hyöty tulevaan elämään. Isoissa asioissa tulisi nähdä pieniä, kokeiltavia asioita. Ja pienissä kokeiluissa ja arjessa strategisia merkityksiä.

Positiivisella asenteella pitkälle

BY PIA´S pellavamalliston suunnittelija Pia Erlundin yritysidea lähti rakkaudesta pellavaan. Pialla oli oma suosittu blogi, jonka kautta tuli kyselyjä hänen käyttämistään pellavatuotteista. Nykyään skandinaavistyylisiä tuotteita myydään verkkokaupassa sekä putiikeissa eri puolilla Suomea. Sosiaalinen media antaa yritykselle vastakaikua.
– Nykyään täytyy seurata, mitä kuluttajat haluavat. Toiminnan ja markkinoinnin tulee olla ketterää. Kuvaamme esimerkiksi ompelimoissa tuotteiden tekoa. Haluan säilyttää yrityksessä kotoilun fiiliksen, hän kertoo.

Pia Erlund kannustaa, että yritystoiminnassa on tärkeää olla nöyrä, mutta toisaalta utelias. Kaikkea ei tarvitse keksiä itse, kannattaa seurata ja oppia muidenkin tekemisestä. Kun uskaltaa olla rohkeasti oma itsensä ja säilyttää positiivisen asenteen, pääsee pitkälle.

Lupa toimia toisin -seminaari järjestettiin Porissa ja Raumalla. Ajatuksena oli herätellä SAMKin opiskelijoita, henkilökuntaa ja yhteistyökumppaneita valitsemaan oman toimintatavan. Tapahtuma oli osa Apparaatti-hankkeen päättävää toimintaa.

Teksti ja kuva: Inna Saarinen. Kuvassa keskellä yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki.

Seuraavaksi järjestetään Johtamisen huippuseminaari Huittisissa 23.5. klo 9-12.15. Lue lisää

Yksi ajatus artikkelista “Life is Be-You-Tiful – Innovaattorit innostivat toimimaan toisin

  1. Päivitysilmoitus: INSPIROIVIEN ESIMERKKIEN KAUTTA YRITTÄJYYTEEN | AGORA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s