INSPIROIVIEN ESIMERKKIEN KAUTTA YRITTÄJYYTEEN

Apparaatissa on kevään 2014 aikana inspiroiduttu erilaisten yrittäjien ja tutkijoiden tarinoista.

Apparaatti Stories iltamassa nuori yrittäjä, Laura Nyyssölä, saapui Porin Apparaattiin kertomaan oman inspiroivan start-up yrityksensä tarinan. Laura, yhdessä siskonsa sekä kahden muun ystävänsä kanssa, on perustanut nettivaatekaupan, WST:n, joka myy käytettyjä ja hyvälaatuisia vaatteita. Itsekin nuorena yrittäjänä Laura kehotti opiskelijoita tarttumaan rohkeasti erilaisiin mahdollisuuksiin, uskomaan omiin ideoihin ja toteuttamaan haaveitaan. ”A year from now you wish you had started today.”

Jätskibaari Vohvelin Martin Strasser antoi myös Apparaatin SUMMER STAR-UP BRUNCH -tilaisuudessa tehokkaan toimintamallin: “Get up your ass!”. Apparaatin tilaisuudet ovatkin saaneet kansainvälisen otteen ulkomaalaisten opiskelijoiden ja yrittäjien myötä.

Opiskelijat ovat päässeet keväällä myös tekemisen makuun – Apparaatti on säännöllisesti tarjonnut erilaisia oppimiskokemuksia opiskelijoille. Maaliskuussa yhdessä Tacticin kanssa järjestetty boot camp keräsi reilu toistakymmentä opiskelijaa pohtimaan erilaisia applikaatioita, ja vastaavasti huhtikuussa järjestetyssä boot campissa opiskelijat pääsivät ideoimaan erilaisia brändi-ideoita kumppaniyritykselle.

Lisäksi keväällä järjestettiin myös Lupa toimia toisin -seminaari Raumalla sekä Porissa.

Yrittäjäesimerkkien kautta on varmasti kaikille tapahtumiin osallistuneille syntynyt realistinen ja uudenlainen kuva yrittäjyydestä. Vaikka yrittäjän tielle lähtevän on tunnistettava tulevat haasteet ja perusasiat on oltava hallussa, voi yrittäjyys olla myös hauskaa ja ennen kaikkea mielenkiintoinen tapa toteuttaa omia unelmiaan.

Yhdessä Yrityskiihdyttämön ja Soteekin kanssa jatketaan yhteistyötä syksyllä 2014 yrittäjien tarinoiden parissa, sekä toteutetaan erilaisia oppimiskokemuksia ja työpajoja.

Teksti ja kuva: Wilhelmina Sedelholm. Kuva Summer start-up -brunssista, jossa SAMKin alumni Katja Männistö (istumassa oikealla) ja Martin Strasser kertoivat omasta yrittäjyydestään.

Apparaatti on yritysmaailman ja opiskelijoiden törmäyttämö. Tarkoituksena on yritysten tuote- ja palveluideoiden jalostaminen opiskelijoiden tiedolla ja taidolla monimuotoiseksi ja innovatiiviseksi toiminnaksi. Apparaatti madaltaa yritysten ja opiskelijoiden kynnystä työskennellä yhdessä, muualla ja muiden kanssa – korkeakoulujen henkilökuntaa unohtamatta.

www.apparaatti.fi   –  katso myös youtube 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s