Kuukauden kuva: Suojelija

Reetta Partanen: Suojelija, sekatekniikka, 2013.

Reetta Helmi Partanen on syntynyt 1982 Iisalmessa ja opiskelee SAMKissa kuvataiteilijaksi, erityisesti kuvanveistoa. Reetta on myös sosionomi (AMK) ja suorittaa kuvataideterapian erikoistumisopintoja.

– Kuvanveistossa nautin erityisesti luovan prosessin yhdistymisestä käsillä tekemisen taitoihin. Käytän teoksissani usein kierrätys- ja luonnonmateriaaleja ja veistoksiini päätyykin aarteita, joita löydän luonnossa ja kirpputoreilla liikkuessani tai joita hyödynnän arkipäivän elämässäni.

– Teosteni teemat löytyvät kohtaamisista ihmisten ja ympäristön kanssa, muutoksesta sekä omasta kokemuksestani ihmisenä olemisesta. Teoksissani voi olla esimerkiksi osia unimaailmastani tai tarinoista, joita olen sosiaalialalla kohdannut. Taiteen tekeminen on minulle halua kommunikoida itseni ja ympäristön kanssa, saada ja antaa kysymyksiä ja oivalluksia vastausten sijaan. Koska ensikokemus taiteen kanssa tapahtuu usein tunne- ja aistitasolla puhe- ja älytason sijaan, välillä teos yllättää kokijan ja tekijänsäkin.

 

2013_3_Suojelija_Reetta_Partanen_netti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s