Namibia horisontissa – SAMK laajentamassa monialaista yhteistyötään

Eteläisellä pallonpuoliskolla, Afrikan mantereen eteläosissa Namibiakin siintää Horisontissa.  Vesi-Instituutti WANDERissa valmistellaan vesiaiheista tutkimusprojektia EU:n Horisontti2020-hakuun. Osana valmistelua projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivola Energian ja rakentamisen osaamisalueelta ja hankepäällikkö Heikki Koivisto Logistiikan ja merenkulun osaamisalueelta vierailivat toukokuun puolivälissä Namibiassa.  Matkan rahoitus oli UniPID:n  (The Finnish University Partnership for International Development) FinCEAL-projektin valmisteluapurahaa. Yhteistyötahojen kanssa käytyjen neuvottelujen lisäksi he vierailivat maailmanluokan vesilaitoksella, joka valmistaa jätevedestä 30 prosenttia pääkaupungin Windhoekin juomavedestä. Juomavesi on Widhoekissa hanasta otettuna yhtä laadukasta, ellei jopa laadukkaampaa kuin Suomessa.  Maisemakuvia matkalta on nähtävissä Minnan henkilökohtaisessa blogissa.

SAMKilla on parhaillaan kaksi merenkulun koulutukseen liittyvää projektia logistiikan ja merenkulun osaamisalueella. Horisontti2020:ssa valmisteilla olevassa kokonaisuudessa yhdistyy SAMKin laaja osaaminen vesi-, uusiutuvan energian (kuten aurinkoenergian) ja logistiikan sekä merenkulun alalla. Vuoden 2015 aikana selviää, käynnistyykö yksi ensimmäisistä satakuntalaisen toimijan vetämistä projekteista EU-rahoituksella.  

Lisätietoja projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivola, minna.keinanen-toivola(at)samk.fi, p. 044 7103063

Teksti: Minna Keinänen-Toivola
Kuva:  Suomen Namibian suurlähettiläs Anne Saloranta, SAMKin projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivola ja hankepäällikkö Heikki Koivisto keskustelivat Suomen ja Namibian hyvistä suhteista ja vesialan tarjoamista uusista mahdollisuuksista. Kuvaaja: Namibian Suomen suurlähetystön harjoittelija.

Vesi-Instituutti WANDER on Satakunnan ammattikorkeakoulun  Energia- ja rakentaminen osaamisalueen tki-yksikkö. Vesi-Instituutti WANDER on ollut osa SAMKia 1.9.2013 alkaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s