Koko kampus on oppimisympäristö

Poriin vuonna 2017 valmistuva SAMK-kampus on kokonaisuutena moderni ja ajanmukainen oppimisympäristö.

Uuden kampuksen laboratoriot suunnitellaan siten, että ne tarjoavat työelämään siirtymistä tukevia harjoitteluympäristöjä. Henkilökunta ja opiskelijat ovat kehitystyössä mukana alusta lähtien.  Esimerkiksi automaation laboratoriossa tutkitaan konenäköä, mallinnusta ja simulointia, 3D-tulostusta, robotiikkaa ja langattomia järjestelmiä.

Kampukselle tuleva aurinkolaboratorio toimii testiympäristönä, joka tuottaa vuodessa energiaa 5400–6600 kWh. Kampus on myös vesiasioiden living lab, jossa tehdään tutkimusta ja tuotekehitystä todellisissa olosuhteissa. Kohteena ovat esimerkiksi eri putkimateriaalit ja muut ratkaisut, kuten kosketusvapaat hanat sekä wc-veden suljettu kierto, jossa puhdistettua vettä käytetään wc:n huuhteluvetenä.

Kampuksesta tehdään esteetön. Kampus suunnitellaan ihmisiä varten ja se on helposti saavutettavissa sekä etukäteen että paikan päällä. Kampukselle tulee uusi esteetöntä asumista esittelevä mallitila.

SAMK Agora maakunnan suurin kokoustila

Monitoimisali, SAMK Agora, tulee olemaan Porin ja lähialueen suurin yksittäinen kokoustila. Saliin mahtuu enimmillään 1300 henkilöä ja se palvelee muun muassa seminaari-, koulutus-, musiikki- ja urheilutapahtumia. SAMK käyttää salia järjestämiinsä kokouksiin, sosiaali- ja terveysalan opetukseen ja opiskelijaliikuntaan.

Alueen ympäristö kehittyy

Porin kaupungilla on kehittämissuunnitelma kampusalueen ympäristöön. Asemanseudun kehittäminen on valtion ja Porin kaupungin sopimassa kasvusopimuksessa keskeisessä osassa. Tarkoituksena on, että sinne muodostuu voimakas, moderni ja kehittyvä elämisen alue työpaikka- ja palvelurakennuksineen.

Merenkulun simulaattorikeskus Raumalle

Raumalle syntyy sataman tuntumaan syksyllä 2015 yhdistetty kampusalue, joka tarjoaa uudistetut oppimisympäristöt. Sinne rakennetaan syksyn 2015 aikana täysin uusittu merenkulun simulaattorikeskus, joka palvelee myös arktisen merenkulun koulutustarpeita.

Vuonna 2016 Raumalle toteutetaan aineenkoetuslaboratorio, jossa voidaan tehdä rikkovaa materiaalitutkimusta ja todentaa muun muassa materiaalien lujuusominaisuuksia. Raumalla toimii myös vesitutkimusta tekevä SAMKin Vesi-Instituutti Wander sekä elektroniikan EMC-testilaboratorio

Teksti ja kuvat: Hanna Valtokivi

 

Esteettömyysasiantuntija Riikka Tupala (vas.) ja vesi-instituutin projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivola esittelivät oppimisympäristöjä kampusinfossa kesäkuussa 2015.

Esteettömyysasiantuntija Riikka Tupala (vas.) ja vesi-instituutin projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivola esittelivät oppimisympäristöjä kampusinfossa kesäkuussa 2015.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s