SAMKin merenkulun koulutus ja kehittämishankkeet esillä Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikassa 9.-12.11.2014 järjestetty African Maritime Domain Conference 2014 –konferenssi keräsi meriklusterin edustajia yhteen Afrikan ja Pohjoismaiden lisäksi Kauko-Idästä  ja koko Amerikan mantereelta. Konferenssin keskeisenä asiana oli Afrikan meristrategia 2050 ja sen implementointi koulutukseen ja tutkimukseen.

SAMKilaiset, hankepäällikkö, merikapteeni Heikki Koivisto ja koulutuspäällikkö Meri-Maija Marva, edustivat Suomea kutsuttuina. Lisäksi Suomesta olivat mukana Etelä-Afrikan suurlähettiläs Petri Salo ja ulkoasiainsihteeri Anu-Elina Autio.

SAMKin edustajat esittelivät konferenssissa Suomen meriliikennestrategiaa 2014 – 2022, Suomen koulutusjärjestelmää ja merenkulunkoulutusta sekä SAMKin Namibiaan suuntautuvia merenkulun koulutus- ja kehittämishankkeita. Konferenssin yhteydessä merikapteeni Koivisto ja koulutuspäällikkö Marva neuvottelivat myös mahdollisesta tulevasta koulutuksen kehittämishankkeesta Etelä-Afrikan Nelson Mandelan Metropolitan yliopiston edustajien kanssa.

Konferenssin yhteistyökumppanina olivat South African Maritime Safety Authority, International Ocean Institute, Unical Shipping ja Wärtsilä.

Teksti: Meri-Maija Marva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s