Tuotteistamisen ja hankkeen taustaa

Tuotteistamisen taustaa

Elämyksellisiä matkailupalvelupaketteja tuotteistettiin yritysyhteistyössä matkailun koulutusohjelmassa opintojaksolla Elämysten tuotteistaminen. Yhteistyötä koordinoi Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke lehtori Maaria Bergin kanssa.

Hankkeen yhtenä tavoitteena oli tuotteistaa eri yrittäjien palveluista yhteisiä matkailupalvelupaketteja Satakunnan maaseudun vetovoimatekijöihin perustuen. Tuotteistamistyö aloitettiin yrittäjien kanssa keväällä hankkeen tuotteistamistyöpajoissa. Syksyllä tuotteistamistyö integroitiin Elämysten tuotteistamisen opintojaksoon, jotta tuotteet saadaan valmiiksi ja markkinoille.

Tuotteistamisyhteistyöhön osallistui 41 opiskelijaa ja noin 50 yrittäjää. Opiskelijatiimit tuotteistivat opintojaksolla 19 matkailupalvelupakettia eri puolille Satakuntaa. Tuotekirjoon kuuluu elämystuotteita, kokous-, virkistys- ja leirikoulupaketteja, teemallisia luontoretkiä metsä- ja merimaisemissa, satakuntalaiseen kulttuurihistoriaan, maatiloihin ja taide- ja käsityöperinteeseen keskittyviä paketteja – aktiviteetteja, hyvinvointia ja hemmottelua unohtamatta.


Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke 1.9.2013 – 31.12.2014

Hankkeen tavoitteena on tiivistää sirpaleista maaseutumatkailun kenttää Satakunnassa muun muassa maaseutumatkailuyrittäjille järjestettyjen tuotteistamis- ja hinnoittelutyöpajojen avulla. Työpajojen ja opiskelijayhteistyön tuloksena syntyy syksyn aikana yli kaksikymmentä uutta yhteistyötuotetta Satakunnan matkailumarkkinoille. Hankkeeseen osallistuneet maaseutumatkailuyrittäjät edustavat laajasti kaikkia matkailun osa-alueita.

Rahoittaja: Maaseuturahasto, Satakunnan ELY-keskus


 

Kuva: Inna Saarinen

Kuvassa Voimaa metsästä -ryhmä keskustelee matkailupalvelupaketin tulevaisuudesta palautetilaisuudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s