Green Care herättänyt kiinnostusta

Satakunnan ammattikorkeakoulun Green Care -esiselvitys- ja tiedotushankkeessa on kartoitettu Green Care -toimintaa Satakunnassa. Green Care -toiminnalla tarkoitetaan maaseudun ja luonnon tavoitteellista hyödyntämistä ihmisten elämänlaadun edistämiseksi; toimintaan liittyy aina jokin luontolähtöinen menetelmä, joka voi olla ikäihmisten asumisyksikössä kuntouttava puutarha tai hyvinvointimatkailijalle rauhoittumispolku ja perinteiset saunahoidot.

Kiinnostus Green Care -toimintaa on ollut suurta ja olemme kartoittaneet ja haastelleet noin kolmekymmentä yritystä Satakunnassa. Satakunnasta löytyy luontoon pohjautuvia terapiapalveluja, joissa elementtinä on metsä tai eläin. Kuntouttava puutarha on puolestaan suunnitteilla vanhusten asumisyksikköön Noormarkussa. On löytynyt rauhoittumiseen suunniteltuja palveluita ja luontopolkuja ja monet maaseudulla majoitusta tarjoavat yrittäjät ovat kiinnostuneita laajentamaan palvelutarjontaansa ja saamaan asiakkaan näin yöpymään pidempään. Hyvin erityyppiset yritykset, kuten virkistys-, luonto- ja matkailualan yrittäjät, ovat olleet kiinnostuneita luonnon tavoitteellisesta ja vastuullisesta hyödyntämisestä.

Koska suomalaisilla on aina ollut mahdollisuus nauttia luonnosta vapaasti ja rentoutua omilla mökeillään, haasteena on luoda liiketaloudellisesta kannattavia luontoon pohjautuvia vapaa-ajan palveluja. Tämä edellyttää yrittäjiltä innovatiivista ajattelua, kysyä tunnistaa kannattavia asiakasryhmiä ja heidän tarpeitaan sekä luoda sellaisia palveluita, joita asiakkaat ovat oikeasti valmiita ostamaan sekä myös myydä palvelut asiakkaille. Suunnitteilla oleva Green Care -jatkohanke tulee tukemaan yrittäjiä näissä tavoitteissa.

Teksti: Jaana Ruoho, kuva: Anne Sankari

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaana Ruoho, jaana.ruoho(at)samk.fi, p. 044 710 3825

Green Care -esiselvitys- ja tiedotushanke ajalla 1.9.201330.10.2014. Suunnitteilla jatkohanke.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s